Címke: böngésző

Kukába az IE6-tal!

A Official Google Enterprise Blog-on Rajen Sheth tegnap arról írt, hogy az elmúlt 10 év során a web folyamatosan fejlődött és az egyszerű szöveges tartalmakat felváltották az interaktív alkalmazások, amelyek már több esetben videó és hangbeágyazást és más egyéb modern eszközöket is használnak. Sajnos a nagyon régi böngészők nem képesek hatékonyan felhasználni ezeket az új szolgáltatásokat. Azért, hogy  a legújabb és legfejlettebb webes alkalmazásokat is használni tudjuk, a Google azt javasolja, hogy frissítsen mindenki az alábbi böngészők egyikére:

A blogbejegyzésben szerepel, hogy a Google befejezi a régi böngészők – például az Internet Explorer 6 – támogatását.  Az elsők között lesz a Google Docs és a Google Sites, amelyek használatához már nem lesz elegendő az elavult böngésző. Március 1-től az ügyfelek szembesülhetnek azzal, hogy a régi böngészőjükkel már nem tudják megfelelően használni a nevezett oldalak alapvető és újabb szolgáltatásait.

2010-től további fejlesztések is várhatóak, ám ezeket már csak a modern böngészőket használók tudják majd kihasználni, élvezni.

A fenti döntés következményei természetesen a webfejlesztők, webmesterek életét is megkönnyítik. Egyes vállalati környezetekben még mindig az IE6-ot használják, viszont erre a böngészőre igen nehéz olyan kódot készíteni, ami minden más böngészőn is jól mutató weblapot eredményez majd. Szóval, a webmesterek régi álma is teljesül majd, miszerint kukába az IE6-al!