Címke: link

Van amikor gondot okoznak a külső linkek

Általában a külső linkek hasznosak és minden valamirevaló webmester arra törekszik, hogy minél több helyről linkeljék a weboldalát. Ez hasznos a keresőknek, de az egyszeri szörföző is könnyebben juthat el a mi oldalunkra egy másikról.

Mégis, van amikor gondot okoz egy-egy ilyen külső linkelés, igaz, nem túl általános probléma ez, de előfordulhat azért, hogy szükségünk lesz rá. Mire is gondolok? Ha pl. egy pornó, vagy warez oldal helyez el linket ránk a saját honlapján, de talán nem is kell ennyire messzi menni, lehet, hogy egy tartalom másoló weboldal helyez el linket ránk – egyrészt ez az oldal büntetésben is lehet a Google szemében, másrészt nem biztos, hogy egy ilyen oldalon szeretnénk viszontlátni linkünket.

Lássuk, mit tehetünk az ügyben. Sajnos nem sokat, de amit igen, arról az alábbiakban szólok. Általában a webmaster@domain.com, vagy az abuse@domain.com e-mail cím működni szokott, érdemes ilyen címekre írni problémánkkal.

Érdemes a domain alapján rákeresni a tulajra, hátha találunk valamilyen e-mail címet, kontaktot. Magyar weboldal esetében a domain.hu segíthet, külföldi esetében a whois.com.
A .htaccess is segíthet, ha a deny from IP CÍM bekerül a fájlba. Az IP cím a hivatkozó weboldal címe legyen, de lehet akár a külföldi ország azonosítója is.

Sajnos más technikai megoldás nem nagyon akad arra, hogy eltávolíttassuk a nem kívánatos linket, de ha a fentiek közül akár már csak eggyel is sikerrel járunk, a probléma megoldódott.