Hogyan lehet tartalmat eltüntetni a Google keresőből?

Ezen írás megjelent a logouton is, ott további kiegészítések, fórumkérdések/válaszok is találhatóak.

Gyakori kérdés ez a Google Webmester Súgócsoportban, természetesen van ennek is súgórésze, mégis sokszor felmerül a kérdés, ezért itt összefoglalom a tudnivalókat.

Két eset lehetséges. Természetesen az egyik, amikor nem a te tulajdonodban van az oldal és úgy szeretnél adott információt levetetni – ez a keményebb dió. Ha saját weboldalad egy aloldaláról van szó, úgy a Webmester Eszközök regisztráció és az alábbi tippek szintén segíthetnek.

Ha a honlap nem a te tulajdonodban van:

 • Megkérheted az adott oldal tulajdonosát, hogy távolítsa el az adott tartalmat
 • Te magad kéred ezt a Google-től (sajnos csak akkor van értelme, ha spamről van szó)
 • Ha szerzői jogaidat sérti, úgy itt nyújthatsz be panaszt
 • Ha úgy gondolod, hogy az adott oldal a PageRank növelése céljából követ el csalást (fizetett link, vagy illegálisan átvett tartalom, … ), akkor ezt jelentheted és valószínűleg törlik az adott oldalt

Egyik megoldás sem biztos, de legalább megtetted, ami tőled telik.

Ha az oldal a te kezelésedben áll:

 • Jelentkezz be a Google Webmester Eszközökbe és ott a az URL-eltávolítási kérelem aloldalon kérd az adott (már előzőleg beregisztrált és ellenőrzött) weboldaladról az adott oldal eltávolítását
 • Természetesen győzödj meg arról, hogy az oldal ne létezzen (404, vagy 410-es hibakóddal térjen vissza), vagy a robots.txt-ben így szerepeljen: Disallow: /adott_rul.html, vagy szerepeljen a noindex metateg az oldal fejlécében
 • Ha csak pár oldalrészletet szeretnél törölni és nem olyan sürgős az ügy, használd a noarchive teget

Ez esetben pár napon belül kikerül az indexből a tartalom, de neked kell rá figyelned, hogy a továbbiakban se legyen elérhető a kereső robotok számára az oldal, mert 90 nap múlva akár ismét be is indexelhetik (eddig szól ugyanis az eltávolítási parancs). Ha kicsit több időd is, van, érdemes átolvasni a kapcsolódó témaköröket is.

Hogyan lehet tartalmat eltüntetni a Google keresőből?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Visszajelzés: Propeller
 2. “Ha a honlap nem a te tulajdonodban van:”

  Az a baj, hogy ezzel egészen addig nem lehet mit kezdeni amíg, a google nem lép az ügyben. Én is ismerek olyan oldalt ahol a tartalom máshonnan van kikopizva, (jobb esetben oda írják a forrást,persze link nélkül), és mégis az első helyen van a oldaluk. Persze nincs ilyen ,hogy duplikált tartalom, és akkor hátrébb lesz sorolva! Nagy page rank-je, így megérdemli a 3. helyet.:(

 3. hasznos és mindent tömören összefoglaló cikk. A leírtak alapján csak egy kérdésem lenne: ha nem egy html dokumentum, hanem egy Word (.doc) kiterjesztésű dokumentum tárolt változatát szeretném minél hamarabb eltüntetni, akkor a robots.txt-én kívül tudnék-e mást is használni?

 4. fullmoon88: szintén be lehet adni a doc fájlt is eltávolítási kérelemmel a Webmester Eszközökben. Illetve valóban, a robots.txt is segíthet. Esetleg átnevezed a fájlt és akkor a nem létező hivatkozást követve szintén észre fogja venni a Google, hogy az a fájl azon a néven már nem létezik. Az új nevű fájlt pedig a robots.txt miatt nem fogja indexelni.

  1. Well yes it is when it comes to personal choice and style Cell shaded games are a deveopers cheap way to make a game the engine is sooo over used and sloppy that even if they tried there hardest the game would still look like a cartoon…im sure they used this engine because of the comic books to make it match..Before you make a comment trying to be big over the interwebz and diss someone that cant physicly attack you then shut the fuck up if you dont know what the fuck your talking about..

 5. Szia Dojle!

  Nekem van ezzel kapcsolatben egy olyan problémám, hogy nem hajlandó törölni a teljes nevemet tartalmazó csiripet (twitter) az illető. Próbáltam felvenni a kapcsolatot a csirip.hu és a twitter ügyfélszolgálattal is de nem tudnak lépni az ügyben. A felhasználónak kell törölni! Mit tehetek? Csak brosági végzéssel képesek lépni. Illetve akkor már kötelesek. Kérlek segíts.

 6. Sziasztok! Remélem, hogy értő fülekre találok itt 🙂
  Egy olyan problémám van, hogy van egy blogom, ami régebben nyilvános volt és feltettem két képet magamról.
  Azóta munkát váltottam és zárttá tettem a blogom is, a képeket letöröltem, hogy ne érjen emiatt kellemetlenség.
  Azonban ettől függetlenül, ha a google-ba beírom a keresőbe a nevem, akkor kiadja ugyanúgy azt a két képet, amit én már régen letöröltem a blogomból. Tök kellemetlen.
  Annyit tettem, hogy a keresőben jelentettem a két képet.
  De még fent van.
  Tudtok nekem segíteni abban, hogy hogyan tudnám törölni ezeket a képeket a keresőből?
  Köszönöm!

 7. Sziasztok! Én is hasonló kérdéssel fordulnék hozzátok, egy régi blogomat kellene eltüntetni, mert kiskoromban csináltam, és beleírtam a nevem meg kép is van rólam, és a elsőként kiadja a google, ha rákeresek a nevemre, elég kínos. Hogyan töröltethetném a blogomat, ha már nem emlékszem a felh. nevemre meg a jelszavamra, tehát belépni semmiképp sem tudok?

 8. szervusz !
  Ha a nevemet beütöm a google keresőbe, akkor egy régi ingatlanos ügy információi jelennek meg ami már nem aktuális..! A web iroda már levette, magát a tartalmat,de még az iroda alatt szerepel a nevem.. és nem szeretném.
  tudna segíteni ? olyat találtam, hogy url. t írjam be, megtörtént..függőbe rakta a robot, de nem tudom hogyan tovább? hol kérdezi meg,hogy mi a név ami törölni szeretnék stb.
  köszi a segítséget …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.