Kapcsolatfelvétel a Googleval, vagy épp a Binggel

Sok Webmester keresi a választ arra a kérdésre, hogy hogyan is tudná felvenni a kapcsolatot a keresők ügyfélszolgálatával vélt, vagy valós panaszaik, kérdéseik tisztázása végett. Sok ehhez hasonló kérdés érkezik a Google Webmester súgócsoportjába is, ezért megpróbálom összefoglalni az összes elérhető kapcsolatfelvételi lehetőséget. Egy dolgot azonban fontos leszögezni: mivel kvázi a keresők, levelezőrendszerek ingyenes szolgáltatások és a felhasználási feltételek elfogadásával ezt tudomásul is vettük, ezért a legtöbb esetben személyes, közvetlen kapcsolatfelvételre nincs lehetőség, csupán csak űrlapok, fórumok állnak rendelkezésre. Aki tehát nem fér hozzá levelesládájához, mert letiltotta a szolgáltató, sajnos sokszor a megszokott és bejáratott e-mail címe nélkül marad – ezekre az esetekre javasolt fő e-mail címként fizetős, megbízható tárhelyszolgáltatót választani. Más a helyzet persze a keresők esetében, ha onnan került ki weboldalunk, ebben az esetben ugye nem nagyon létezik “fizetős alternatíva”, csak a fórumok és egyéb, -alább felsorolásra kerülő- eszközök állnak rendelkezésre. Lássuk hát.

Google szolgáltatások

Magyar nyelvű fórum csak webmestereknek és az AdWordsöt használóknak létezik (jelenleg). Létezik egy központi kiinduló súgóoldal is, innen el lehet jutni a kívánt helyre. Itt és most kiemelném a webmesteri szempontból legfontosabb szolgáltatások súgóoldalainak elérhetőségeit.

Microsoft Bing

Magyar nyelven nem áll rendelkezésre súgótartalom.

Érdemes tehát a fenti oldalakon kutatni, ha problémánk akad, az esetek nagy részében megtalálhatóak a válaszok kérdéseinkre. Ha nem, kérdezzünk, keressünk tovább, de semmi esetre se kísérletezzünk, rontsuk még jobban a helyzetet.

Kapcsolatfelvétel a Googleval, vagy épp a Binggel” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.