Megjelent a Labs a Webmestereszközökben is

A Google folyamatosan fejleszti a webmesterek számára nyújtott szolgáltatásait is. Ezúttal a Labs funkciók kerültek ki az éles felületre (talán mondani sem kellene, de a “Labs” fül alatt találjuk ezeket a funkciókat a Webmestereszközökben).

Mit is jelent a Labs? “A Webmestereszközök Labs kísérleti funkciók tesztterepe, melyek még nem állnak készen az éles használatra. Bármikor módosulhatnak, elromolhatnak vagy eltűnhetnek.” Szóval így érdemes kezelni a dolgot.

Nézzük, mely két funkció próbálható ki jelenleg ily’ módon:

  • Megtekintés Googlebotként: megadhatjuk, hogy melyik oldalunkat szeretnénk megtekinteni a robot szemével. Egy kis idő múlva elkészül a kép és máris láthatjuk, hogy a weboldalunk hogyan is néz ki a Google robot szemével. Fejlécek, html kódok és minden más elénk tárul.
  • Ártalmas szoftver részletei: Egyre gyakoribb probléma a bejelentett támadó webhely címkével megbéklyózott oldalak problémája. Erről már itt a blogon is írtunk, ill. manuálisan eddig is rendelkezésre állt a webhely vírus ellenőrzése, de mostantól a Google is egy kicsit részletesebb információval szolgál a problémával kapcsolatban. Már ha ugye fertőzött az oldalunk. Szerencsére én minden oldalamnál a “A Google nem észlelt kártékony programokat ezen a webhelyen.” üzenetet kaptam 🙂

Remélem, hogy a közeljövőben egyre több hasznos funkció kerül majd ki a webmesterek kezébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük