Megújult a Google webmester súgófórum

Egy rövidebb tesztelési fázis után e héten hétfőn kiélesedett a Google Webmesterek, oldalgazdák – Súgója, amely korábban a Webmester Súgócsoport nevet viselte. Javasolt, hogy a Google keresővel kapcsolatos kérdéseket itt tegyük fel, hiszen a Google munkatársai is olvassák a fórumot és válaszolnak is a kérdések egy részére.

Eddig csak a Google munkatársai voltak bevonva a fórum “üzemeltetésébe”. Mostantól felhasználói szintek is vannak a fórumban, ami azt jelenti, hogy az egyszerű regisztrált felhasználótól akár “Kiemelt közreműködő” szintig is el lehet jutni. Ez utóbbi olyasmiket jelent, mint hogy más által indított témában is meg tudja jelölni a legjobb választ, személyesen is fel tudja venni a kapcsolatot a Google munkatársaival, stb. Azthiszem nem kis büszkeséggel árulhatom el, hogy jómagam is bekerültem eme illusztris felhasználói körbe.

Lássuk a további újdonságokat:

 • Azon túl, hogy a felület is megújult, a menü jobbról balra került, technikai változások is történtek.
 • Jobb integráció valósul meg a statikus súgótémakörökkel.
 • A kezdőlapon lehet különféle szempontok szerint rendezni a legfrissebb válaszokat, témákat.
 • A korábbi modell inkább egy beszélgető fórumhoz állt közelebb, míg a mostani inkább a GYÍK irányt célozza. Tehát most a fő kérdés mindig látható és erre lehet válaszokat írni. A szerintünk legjobb válaszok jelölhetőek, így egyfajta sorrend is kialakul a válaszokból az adott kérdésre.
 • A megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók akár jelölhetik is az egyetlen legjobb választ az adott kérdésre. Innentől fogva a kérdés akár megválaszoltnak is tekinthető, mások számára könnyen látható a kérdésre adott válasz, hiszen ez kiemelésre kerül a többi válasz közül.
 • A Legjobb válaszként megjelölt válasz mindig legfelül lesz. Alatta sorrendben a legjobbnak tartott válaszok. A korábbi platformon sokszor elkanyarodott a téma más irányokba, itt ez kevésbé lesz jellemző várhatóan.
 • Linkeket, tanulmányokat, súgócsoport részeket is csatolhatunk egy-egy válaszhoz.
 • Ricth Text (félkövér és dőlt) írásmód használata.
 • Saját képet (avatart) is használhatsz, ami természetesen meg is jelenik a válaszod mellett.
 • A téma létrehozójaként lehet törölni a témát, de csak addig amíg nincs rá válasz. Illetve saját választ ki lehet egészíteni újabb gondolatokkal (törölni a korábbi írásból nem lehet).

A fent sorolt változtatások a teljesség igénye nélkül történtek, illetve ezek közül néhány csak bizonyos szint elérése után (1-5.) érhető el, de általánosságban elmondható, hogy a korábbi funkciók mindegyike elérhető mindenki számára, lényegében csak a funkciók kibővítése történt a szintekkel.

A fórum használata előtt érdemes elolvasni a netikettet, illetve a korábbi fórum hozzászólásait is. Kérdésedben mindig add meg az alábbi alapvető információkat, melyek megkönnyítik a segítségnyújtást:

 • a kérdéses oldal és egyéb kapcsolódó oldalak URL címe,
 • oldalad kora, mennyi ideje elérhető,
 • a probléma újkeletű vagy régebb óta fennálló,
 • a jelen szitáció megjelenését megelőző módosításaid az oldaladon.

Sok sikert a megújult Súgó fórumban!

Megújult a Google webmester súgófórum” bejegyzéshez ozzászólás

 1. T.Cím ! A blogomat kérem törölni !

  Kérem ezt azért, mert nem használtam és a jövőben sem kívánom. Ennek ellenére mégis üzeneteket olvashatok megnem történt eseményekről, válaszokról azaz az ott megjelent üzenetek nem valósak .

  Intézkedésüket előre is köszönöm. Üdvözlettel:
  Bakos Lászlóné

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.