Ossz meg és iwiw!

Meg is magyarázom gyorsan a fenti kissé kesze-kusza címet.

A mai naptól megszűnik az IWIW-en az ún. Üzenőfal és helyette a Hírfolyamot használhatja mindenki. Ez annyira nem is érdekes egy webfejlesztő szemszögéből, az már annál inkább, hogy a hírfolyamba általunk megadott tartalmakat is megoszthatunk.

Magyarán: ha van egy honlapunk, blogunk és azon értékes, érdekes cikkek jelennek meg, de azt a kutya se nézi, akkor most jött el az idő: tedd ki az iwiw megosztást és máris egy kattintással megosztható az ismerősök számára a szuper tartalom.

Abba most nem mennék bele, hogy más hasonló oldalak már ezer éve és melyik mennyire népszerű. Az azonban biztos, hogy az iwiwen még ma is több száz ismerőse van általában egy embernek, akik potenciális továbbosztók, így akár több ezer ember számára is megjelenhet a tartalmunk.

Node, a sok írás mellé nézzük azt, hogy hogyan ágyazhatjuk be a megosztás gombot a weboldalunkba. Először is legyenek meta tegjeink, innen hasznos infók nyerhetők ki. Az iwiwesek ezeket ajánlják:

<meta name=”title” content=”A bejegyzésünk címe ” />
<meta name=”description” content=”A bejegyzés leírása.” />
<link rel=”image_src” href=”http://www.xydomain.hu/images/ez_a_fo_kep_a_cikkhez.jpg” />

Aztán már nincs is más hátra, mint beilleszteni az alábbi kódok közül valamelyiket. Az eredmény valami hasonló lesz:

Arra azonban figyeljünk, hogy az egyes posztoknál úgy nem működik, ha a főoldalról akarunk megosztani egy adott posztot. Tehát, ha a http://domainem.hu címen van több poszt egymás alatt és mindegyik poszt alatt ott figyel a megosztás gomb, akkor nem tudjuk az adott cikket megosztani, csak akkor, ha már az adott cikk oldalára navigáltunk, ami valami ilyesmi lehet: http://domainem.hu/adott-cikk-tartalma.php – no, ha itt kattintunk, akkor itt már működik jól a megosztás gomb.

Egyébként van böngészőbe épülő modul is, erre.

1 thought on “Ossz meg és iwiw!

  1. Sziasztok! Kérlek szépen segítsetek. Ismerősöm tőlem kapta a meghívót, sajnos nem tud belépni az iwiw-re, mert az e-mail címét szerette volna megváltoztatni, vagy új jelszó szeretett volna. Ha név szerint tudtok segítsetek, kérlek: Vackor Családi Napközi( Vackor, hogy be tudjon lépni. Köszi B.J.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük